top of page

Cocoon Medical Elysion-Pro

lézeres szőrtelenítés

A Cocoon Medical kezelései a tökéletes testről és sima bőrről szőtt álmokat váltják valósággá. A gyártó a legiobb kozmetikai és esztétikai eredmények elérését célozza, melyhez segítségül hívja a technológiát, valamint saját szakemberei tudását. Az Elysion Pro dióda lézeres szőrtelenitő platform egy újgenerációs, nagy teljesítményű diódalézer, mely az orvostudomány legfrissebb fejlődésén alapul. Ezzel a berendezéssel minden fototípus gyorsan, fájdalommentesen és maximális biztonsággal kezelhető az év minden szakában!

IMG_1082.JPG.jpg

Mi is az a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés célja, hogy elpusztítsa a szörtüszőt, mely így többé nem lesz képes szőrt termelni. Ezt úgy érjük el, hogy a lézer 810 nm-es hullámhosszú fényimpulzusai pontosan a szőrtüszőt veszik célba. A melanin elnyeli az impulzust, és hővé

alakitja azt, így a szőrtüsző elpusztul, a bőr és környező szövetek viszont sértetlenek maradnak.

Hogyan működik az Elysion Pro?

Az Elysion Pro a szelektív fototermolízis elve alapján működik. A fénykibocsátás a szőrszál színét adó melanint veszi célba, felhevíti azt olyan mértékig, hogy a szőrtüsző, illetve a teljes szőr matrix elpusztul.

Az Elysion Pro a Crystal freeze® hűtőrendszerrel dolgozik. A kezelőfej felületének hűtőrendszere a fotoimpulzusok között lép működésbe, amikor nincs fénykibocsátás (TRT, azaz thermal relaxation time). A Crystal freeze rendszere kellemesen hűsit, még biztonságosabbá teszi a kezelést, megvédi a bőrt a károsodástól. A rendszer attól különleges, hogy a helyiség hőmérsékletétől és a kezelés időtartamától függetlenül a kezelőfej hegyén 5 Celsius fok állandó hőmérsékletet tart fenn.

IMG_1088.JPG.jpg
IMG_1086.JPG.jpg

Minden fototípuson alkalmazható az Elysion Pro?

A fototípusokat az I-től VI-ig terjedő Fitzpatrick-skálán osztályozzuk a bőr és a szőrszál tónusa, illetve a bőr barnulási képessége alapján.
Az l-es típusba a nagyon világos bőrűek, szőke és vörös hajúak tartoznak, a VI-os csoportba pedig a fekete bőrrel, erős, sötét hajjal rendelkezők sorolhatóak. A szőrtelenítés az Elysion Pro-val minden fototípuson, és még a lebarnult bőrön is biztonságosan alkalmazható, igy nyáron sem kell szüneteltetni a kezelést.

A lézeres szőrtelenítés végleges?

A növekedési, úgynezett anagén fázisban levő szőrtüszőket lehet véglegesen elpusztítani. Amelyek már inaktívak, azoknál meg kell várni a következő növekedési fázist. Egy időben, egy testrészen hozzávetőlegesen a szőrszálak 20-25%-a van anagén fázisban, és ez az oka annak, hogy meg kell megismételni a kezelést annak ellenére, hogy az adott időpontban elérhető aktív szőrtüszőket végleg elpusztítjuk már egy kezelés alkalmával.

IMG_1079.JPG.jpg

Hány kezelés szükséges?

A lézeres szőrtelenítés eredményét többek közt a bőr típusa, a szőr minősége, mennyisége is befolyásolhatja. A szőrszálak különböző életciklusa miatt átlagosan 6 eljárás szükséges, melyet pontosabban a kezelést végző szakember határoz meg.

Milyen hosszú egy kezelés?

A kezelés hossza a terület nagyságától függ. Ez lehet néhány másodperc (pl. bajusz), de akár 45-60 perc is (két teljes láb).

IMG_1087.JPG.jpg
IMG_1085.JPG.jpg

Van-e az Elysion kezeléseinek mellékhatása?

Ideiglenes kipirosodás, duzzanat előfordulhat, de ezek a tünetek pár óra múlva enyhülnek, illetve teljesen visszahúzódnak. Nem javasolt a kezelés: terhesség alatt, daganatos betegségek, bőr illetve nyálkahártya fertőzések esetén, tetovált bőrfelületen. A lézeres kezeléssorozat alatt epilátorral, gyantával való szőrtelenítést az eredményesség érdekében nem javasoljuk.

Utasítások
kezelés előtt, alatt és után

 • Ne érje napfény a kezelt felületet legalább 3 nappal a kezelés előtt.

 • Viseljen a kezeléseken laza, kényelmes ruhát. Ne viseljen rövidnadrágot, különösen nyáron.

 • Ne érje napfény és UV sugárzás a kezelt területet (nyári/dinamikus üzemmódú kezelés után 3 napig, téli/statikus üzemmódú kezelés után 3 hétig).

 • Hidratálja mélyen a bőrt krémmel a kezelés folyamata során.

 • Kerülje az önbarnító, melanin aktivátor és hajszínező termékek használatát 15 nappal a kezelés előtt.

 • Ne hallgasson el semmit vagy változtasson meg adatokat, melyek korábbi egészségügyi kezeléseire és sebészeti beavatkozásokra vonatkoznak, különösen az allergia, a betegségek vagy a személyes kockázatokra vonatkozva.

 • Számoljon be bármely aktív kezelésről melyben részesült, különösen, amely fényérzékenységgel kapcsolatos.

 • Ne végezzen semminemű hámlasztó, bőrradír kezelést a szőrtelenítés előtti héten.

 • Ne végezzen semminemű gyantázást legalább 20 nappal a kezelés előtt.

 • A kezelés napján jelenjen meg tiszta bőrrel, krémek és dezodorok használata nélkül.

 • Ne használjon sminket a kezelés napján (ellenkező esetben a szalonban eltávolítható).

 • Ha bőre napfénynek van kitéve, a szükséges minimális védelem 50 faktoros készítmény legyen.

 • Ne használjon magasabb mint 34 ° - 36 ° -nál magasabb hőmérsékletű vizet 48 órával a kezelés előtt és után.

 • Ne sportoljon 48 órával a kezelés előtt és után.Ne menjen úszómedencébe és szaunába 48 órával a kezelés előtt és után.

 • A kezelés nem javasolt akne kezelések, például Neotigason Tigason vagy Accutane alatt álló személyeknél.

 • A kezelés semmiképpen nem javasolt azoknál akik CO2 lézeres kezelésben vagy dermabrázióban vesznek részt.

Vedd fel velem a kapcsolatot most!

Szeretnéd visszanyerni vagy megőrizni arcod üde, fiatalos megjelenését? Gyorsan, fájdalommentesen és maximális hatékonysággal szabadulnál meg a nemkívánatos szőrtől?

Relaxing Facial
bottom of page